Human Talent Consulting /Anita Wesselius
Gericht op ontwikkeling van mens, team en organisatie 


Begeleiding Naasten


Kanker heeft ook veel impact op partners en kinderen. Naasten vinden het vaak lastig om tijd voor zichzelf te nemen. Toch is dat juist belangrijk om zelf op de been te blijven. Begeleiding van naasten kan wenselijk zijn omdat dan het verhaal van de naaste centraal staat en hij/zij de ziekte beleeft vanuit een ander perspectief. Ik bied ook online begeleiding bij mantelzorg. Dit omdat de mantelzorger het vaak lastig vindt om de deur uit te gaan. Het huis verlaten is bij online begeleiding niet nodig. Er op uit gaan kan zo gericht blijven op andere noodzakelijke of prettige activiteiten. Het is voor mensen in Hilversum en het gehele Gooi en omgeving mogelijk om vooraf kennis te maken. Dit kan aan huis of op een andere geliefde plek. Voor mensen die verder weg wonen is ook telefonisch contact mogelijk. 


Het voordeel van online ondersteuning bij mantelzorg is dat er niet vooraf een afspraak  hoeft te worden gepland. Dit is heel prettig omdat bij de zorg voor iemand die ernstig ziek is geldt dat vooraf moeilijk is te voorspellen wat een goed moment is. Afspraken geven daarmee vaak juist stress in plaats van verlichting. 


Voor online begeleiding geldt dat er snel reactie komt op de thema's die naar voren worden gebracht. Dit helpt bij het verhelderen en verdiepen van wat er speelt. Ook geeft het rust om woorden te geven aan gedachten en gevoelens. 


Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen of je aanmelden voor de nieuwsbrief.