Human Talent Consulting /Anita Wesselius
Gericht op ontwikkeling van mens, team en organisatie 

 

Omgang met kanker

Kanker is een ziekte met invloed op vele aspecten van het leven. Als kanker in jouw leven speelt, dan sta ik graag voor je klaar. Zowel als je zelf ziekt bent of bent geweest, maar ook als dat geldt voor iemand die je dierbaar is. Meedenken met wat er bij jou speelt kan tijdens het behandeltraject, maar ook bij het weer opbouwen van je leven na kanker of in de palliatieve fase. 

Begeleiding kan online zodat je er gebruik van kunt maken op jouw eigen moment, vanuit je eigen huis en eigen stoel. Zo is er ook persoonlijke begeleiding mogelijk bij vermoeidheid, als je beperkt mobiel bent of als je intensieve zorg verleent aan een naaste. 

Begeleiding aan huis, of op een bijzondere plek bijvoorbeeld in de natuur is ook mogelijk, eventueel in combinatie met online begeleiding. Je kunt ook kiezen voor een meerdaagse gezinsretraite omdat een ernstige ziekte impact heeft op het hele gezin. 
De ondersteuning die ik bied is geen alternatief voor therapie. Zie mij als een professionele buddy die in de volle breedte meedenkt. Daarbij kan het nadrukkelijk ook gaan om werkgerelateerde thema's en ik kan bemiddelen bij eventuele conflictendie makkelijk kunnen ontstaan in een spanningsvolle situatie. 

Graag vertel ik meer over de begeleidingsvormen die ik bied. Klik voor meer informatie op een van de volgende onderwerpen of lees door over waarom begeleiding bij kanker wenselijk kan zijn zowel tijdens de behandeling, bij het opbouwen van het leven na kanker, maar ook als je ongeneeslijk ziek bent. 


Online begeleiding

Begeleiding aan huis

Meerdaagse begeleiding of Gezinsretraite

Stervensbegeleiding

Begeleiding naasten

Mediaton of conflictbemiddeling


Ik werk voornamelijk vanuit Hilversum maar je kunt ook bij mij terecht vanuit andere delen van het land. Dat is mogelijk omdat ik online begeleiding bied. Daarnaast maak ik indien gewenst gebruik van blended begeleidingsvormen. Dat wil zeggen dat er combinaties mogelijk zijn van begeleiding aan huis, online begeleiding, telefonische en meerdaagse begeleiding. Als je een begeleider zoekt uit jouw eigen regio dan breng ik je graag in contact met een netwerkpartner.  

 

Je kunt hier contact met mij opnemen of je opgeven voor de nieuwsbrief.Waarom begeleiding bij kanker?

 

In de eerste fase speelt de schok rond de diagnose en het verliezen van de regie over het leven door de vele behandelingen. Daarnaast is er de onzekerheid over de afloop. 

Als er geen genezing mogelijk blijkt dan moet er een omgang worden gevonden met dit ingewikkelde gegeven. Naast een verdrietige tijd is het vaak ook een intense tijd met veel ter overdenking en doorleving. 

Ongeneeslijk ziek zijn betekent gelukkig lang niet altijd dat de terminale fase al op korte termijn verwacht moet worden. De palliatieve fase kan soms jaren duren en daarmee wordt kanker meer en meer gezien als een chronische ziekte. Begeleiding kan in deze fase gewenst zijn, juist door het dubbele perspectief van enerzijds gericht zijn op het levenseinde en anderzijds op het weer oppakken van het leven. 

 

 


Als er sprake is van medisch herstel, is niet automatisch het leven weer zoals het was. Een life event kan pas echt worden beleefd na de behandelfase. Ook kan het herstellen van kanker andere wensen of verlangens naar boven brengen bijvoorbeeld op het gebied van werk. Voor de omgeving lijkt het moment van herstel de aanleiding voor hartelijke felicitaties. Meestal voelen mensen die herstellen zich niet direct opgelucht en uitgelaten. Angst voor terugkeer van de ziekte kan aan de orde zijn, maar ook kunnen er blijvende beperkingen zijn en speelt vermoeidheid vaak een rol. Herstellen van kanker vraagt om het vinden van een hernieuwd evenwicht. Zie ook het het bovenstaande filmpje dat ik heb gemaakt over dit onderwerp.

 

Je kunt hier contact met mij opnemen om nader kennis te maken of de mogelijkheden te bespreken. Ook is het mogelijk je op te geven voor de nieuwsbrief.